Duolingo gör det roligt att lära sig språk

Att lära sig ett nytt språk ligger på mångas lista, men det är inte lätt att komma igång. Att lära sig ett språk på en nivå där man kan föra en konversation är ganska svårt redan som det är, men att sedan ha tiden över för att lära sig är inte heller enkelt.

Det är här som Duolingo kommer in. Den här appen är tillgänglig för Android, men också för iPhone om du har det. Tanken med appen är att lära dig olika språk på ett roligt och väldigt förenklat sätt.

Duolingo är klassat som den absolut bästa utbildningsappen och har hållit första plats på en mängd app-topplistor i ett par år nu. Om du vill lära dig ett nytt språk så är den här appen helt enkelt det enda riktiga alternativet.

Det här gör Duolingo

Duolingo är i grunden en enkel språkapp där du får lektioner skickade till dig kontinuerligt. Dessa kommer i små bitar och ofta behöver du inte spendera mer än ett par minuter per lektion. Tanken är att du ska kunna göra det här under en rast och utan att uppoffra någon fritid.

Genom att hålla lektionerna korta är det enklare för dig att komma igång, du måste trots allt inte spendera en timme med att läsa en bok om språket du ska lära dig. Istället behöver du bara ladda ned appen, ange språket du vill lära dig och sedan börja. Du kan ta dina lektioner när du vill men appen kommer också att påminna dig kontinuerligt om du har glömt bort att göra det.

Kvalitén på språkutbildningen är ganska hög, även om det går att diskutera hur flytande dina språkkunskaper kommer att vara med den bitvisa utbildningen genom en app. En klar fördel är variationen i hur lektionerna ser ut och du får chansen att lära dig både att tala och lyssna, vilket är ovanligt för digitala lösningar som annars ofta fokuserar på skrift.

Spelifiering är en bra motivation

Något som gör Duolingo lite annorlunda är deras spelifiering. Det här syftar på att man har försökt att göra något till ett spel, i det här fallet genom utmaningar och liknande funktioner. Det här gör det mer spännande och motiverande att lära sig och det har visat sig att vara ett väldigt effektivt sätt att motivera människor att göra något. Det används bland annat inom tränings- och livsstilsappar för att motivera till disciplin och livsstilsändringar.

Det här ger dig också en hel del variation i din språkutbildning. Det handlar inte hela tiden om att göra exakt samma typ av övningar och du får möjligheten att spåra hur långt du har kommit sedan start.

Det förekommer också roliga karaktärer, bland annat appens egna maskot, ugglan Duo. Allt det här tillsammans gör att du får en lite roligare upplevelse när du ska lära dig ett språk.

Appen har väldigt många språk att välja bland vilket är ett stort plus om du frågar oss. Inte alla vill lära sig exakt samma språk, det beror trots allt mycket på varför du ska lära dig ett nytt språk. Ska du resa till Kina vill du kanske lära dig kinesiska, men om du dejtar någon från Frankrike vill du kanske lära dig franska. Oavsett så kommer Duolingo att försöka ta dig till mål.

Lämna ett svar